INDIVIDUELE PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING

abdij westmalle_2
pad richting abdij van Westmalle

Soms geraak je uit evenwicht door iets wat je mee hebt gemaakt, soms is het onduidelijk wat er precies voor zorgt dat je vastloopt. Aan  het begin van onze samenwerking wordt gefocust op meer evenwicht gaan ervaren. Het is mogelijk dat je minder goed in je vel zit en dat daar specifieke redenen voor zijn. Voor we daar mee aan de slag gaan, puren we enkele concrete adviezen uit jouw verhaal waar je, letterlijk zelfs, mee kan starten als je buiten wandelt om alvast brandstof bij te tanken. 
Ik gebruik hier met opzet het woord “brandstof” en niet “energie”. Brandstof bestaat uit de vijf basisbehoeften van een mens. Ze zijn niet enkel nodig om jezelf in leven te  houden, ze zorgen voor een gevoel van meer evenwicht en elke surplus creëert ruimte (of brandstof) om te gaan groeien als persoon (vb omgaan met een situatie waar je je slecht bij voelt). Het leuke aan die vijf basisbehoeften is dat alles wat je er aan toevoegt, automatisch voor een groter gevoel van evenwicht zorgt. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel beter het gaat als je goed geslapen hebt of wanneer je snurkende partner of de hond van de buren je een hele nacht heeft wakker gehouden. Dàt eenvoudige principe gebruiken we binnen begeleiding.

 

“Moeten we dan niet gaan zoeken naar de oorzaak waarom ik vastloop?” Het is zeker zinvol om daar inzicht in te krijgen. Daarop inzoomen kost behoorlijk wat brandstof.  Of en hoe snel we hiermee starten hangt af van of je er voldoende energie voor hebt, van jouw wens om al dan niet dieper op in te gaan en of je je hier voldoende comfortabel bij voelt.

 Over comfortabel gesproken… De algemene opvatting is dat psychologische begeleiding inhoudt dat je uit je comfort zone zal moeten treden als je iets wil veranderen. Daar geloof ik niet in, in tegendeel. Blijvende verandering begint mijns inziens binnen je comfort zone. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertel ik graag toe in een persoonlijk gesprek. 

Praktijk in huis_Ils Vermeiren
praktijkruimte in huis

In principe kan je met eender welke vraag of bedenking bij me terecht. We bekijken samen wat haalbaar is en ik geef je, indien nodig, graag de contactgegevens van een collega of een organisatie die jou beter op weg kan helpen. 
Onze gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over spanning en stress ervaren, je neerslachtig voelen, eenzaam zijn, angstig zijn, het niet meer weten, je leeg voelen, … of bijvoorbeeld over “alles hebben om gelukkig te zijn” en  het toch niet zijn.