INDIVIDUELE PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING

abdij westmalle_2

Soms geraak je uit evenwicht door iets wat je mee hebt gemaakt, soms is het onduidelijk wat er precies voor zorgt dat je vastloopt. Als je na ons kennismakingsgesprek beslist om begeleiding op te starten, dan maken we tijd en ruimte om na te gaan hoe het met jou gaat. Zonder oordeel gaan we op zoek naar jouw eigenheid en zetten we in op zelfontplooiing en de ontwikkeling van veerkracht.
Dat klinkt misschien abstract en zweverig maar dit is moeilijk in algemene termen uit te leggen omdat elke begeleiding heel persoonlijk is. Een begeleiding is altijd duo-werk. Dat betekent dat we “naast elkaar wandelen”: jij doet je verhaal en deelt je ervaringen. Ik luister, geef feedback en deel mijn interpretaties met jou. Door deze wisselwerking ontstaan nieuwe inzichten. Die inzichten helpen niet enkel om meer vat te krijgen op je huidige situatie, ze kunnen er ook voor zorgen dat je toekomstige problemen het hoofd kan bieden. 

In principe kan je met eender welke vraag of bedenking bij me terecht. We bekijken samen wat haalbaar is en ik geef je, indien nodig, graag de contactgegevens van een collega of een organisatie die jou beter op weg kan helpen. 
Onze gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over spanning en/of stress ervaren, je neerslachtig voelen, eenzaam zijn, angstig zijn, het niet meer weten, je leeg voelen, …

Consultaties gaan door in praktijk Het Helderhuis, Handelslei 174 in Sint-Antonius of in mijn praktijk in huis te Westmalle.

gespreksruimte 1