Afspraken gebeuren face to face. In coronatijden is het toegelaten om live gesprekken te doen mits in achtname van de veiligheidsvoorschriften. Je kan online een afspraak maken of me contacteren via deze gegevensHet is niet noodzakelijk maar wel handig als je al kort even vertelt waarover het gaat. Je kan bij mij terecht voor uiteenlopende problemen. Mocht tijdens dit eerste contact (of later) blijken dat je beter geholpen bent door een andere hulpverlener of organisatie, verwijs ik je door. 

Bij een eerste kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal. We stemmen onze verwachtingen op elkaar af, ik leg uit hoe begeleiding precies in zijn werk gaat en beantwoord jouw vragen. Belangrijk is ook om na te gaan of jouw buikgevoel goed zit, of je een klik voelt. Alleen dan is het zinvol om samen verder te gaan. Zo’n kennismakingsgesprek is vrijblijvend, je beslist nadien of je wil opstarten of niet

Ontwikkelen
Wat is psychologsische begeleiding

Zit je gevoel goed, dan maken we een nieuwe afspraak. Tijdens de sessies die volgen focussen we op meer evenwicht vinden. We brengen jouw denken, voelen en doen in beeld aan de hand van wat je vertelt. Dat betekent dat we dieper ingaan op hoe dingen voor jou aanvoelen, hoe jij ze beleeft en hoe zich dat bij jou uit. Dat doe ik met een open blik en zonder (voor)oordeel. Ik heb geen pasklaar antwoord maar doordat ik als buitenstaander naar jouw situatie kijk, merk ik dingen op die je zelf zo niet bekeken had. Zo’n dingen geef ik aan jou terug en vraag dan hoe jij dat ervaart. Door deze wisselwerking ontstaan nieuwe inzichten waardoor je de situatie beter begrijpt, je meer mogelijkheden gaat ervaren en waardoor het makkelijker wordt om hierin je weg te vinden. Je leert jezelf beter kennen en kan gaan groeien als persoon. Heel vaak zullen ook de inzichten die opgedaan worden uitgroeien tot een bepaalde attitude of houding die ook toepasbaar is in andere situaties. Dit kan vlot gaan maar het is ook mogelijk dat dit eerder stroef gaat. We doen alles op jouw tempo. 

Doorheen de begeleiding blijft dat buikgevoel, die klik essentieel. Mocht je op één of ander moment het gevoel hebben dat we onvoldoende op dezelfde golflengte zitten, voel je dan veilig genoeg om dat uit te spreken naar mij toe zodat we samen kunnen bepalen wat de volgende stappen zijn. Tussentijds heb ik de gewoonte om te evalueren waar we staan. Pas vanaf het moment dat jij het gevoel hebt dat je zelfstandig verder kan, ronden we af. Er volgen een aantal opvolggesprekken om te toetsen hoe het ondertussen gaat, Sommige mensen kiezen er voor om  gedurende een langere periode op regelmatige tijdstippen af te spreken, anderen ronden definitief af. Ook na afronding kan je op mij blijven rekenen.