Hoe werkt het?

Je kan zelf een moment prikken via de knop ‘afspraak maken’ op de homepagina. Daar heb je toegang tot mijn online agenda. Je maakt een keuze voor welk soort gesprek je wenst (vb powergesprek) en vult je gegevens in. Het systeem stuurt jou een automatische bevestigingsmail met wat extra informatie.

Ils Vermeiren psycholoog Westmalle

Tijdens een powergesprek (voor ouders) krijg je van mij alle info die je als ouder nodig hebt om je kind te helpen herstellen. Hier komt geen papierwerk, noch een toelichting van hoe therapie werkt, aan te pas. Indien jij (en je partner) dat wensen dan maken we een afspraak om ouderbegeleiding op te starten.

Tijdens een kennismakingsgesprek leg ik uit wat de werkwijze hier is en hoe individuele therapie in zijn werk gaat. Omwille van de privacywetgeving ben ik ook verplicht om jou een privacy-document en een blad met je administratieve gegevens te laten invullen. Verder luister ik naar wat jou tot hier gebracht heeft. Op het einde van het kennismakingsgesprek beslissen we of de begeleiding wordt aangevat of niet.

Ben je jonger dan 18 dan kom je alleen naar het eerste gesprek. Het is voor mij belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken van wat jij nodig hebt. Als we na dit gesprek besluiten om op te starten, dan nodig ik graag ook jouw ouders uit voor een aparte kennismaking
Ben je 18 of ouder, dan wordt na een kennismakingsgesprek beslist of er opgestart wordt met de begeleiding.
Het is niet altijd mogelijk om meteen op te starten na een kennismakingsgesprek. Hierover informeer ik je tijdens het kennismakingsgesprek. 

Ik werk lichaams- en ervaringsgericht. Dat betekent dat ik je leer hoe je in kleine stappen letterlijk meer energie en ademruimte kan krijgen. Af en toe krijg je een oefening mee naar huis die we op voorhand goed doorspreken. Het hoef niet perfect te zijn, wat die oefening met je deed, dié feedback heb ik van jou nodig om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. 

De rode draad doorheen mijn begeleidingen is het Dynamisch Levensmodel. Dit model gaat er van uit dat een eetstoornis een reactie is op mentale overbelasting. Het model geeft aan dat het vaak moeilijk is om zomaar van een eetstoornis af te geraken omdat ze je psychologisch gezien even in evenwicht brengt. Het model leert om op een constructieve manier weer evenwicht te gaan ervaren door zelfzorg aan de hand van 7 lichamelijke behoeften en door je eigen innerlijke kompas te volgen.