Ils Vermeiren foto

Ik ben Ils, partner van ambitieuze Jeroen en mama van denker Bob (’17) en doener Axel (’19). 
Ik begeleid mannen en vrouwen in mijn praktijk die naast (opnieuw) vaste grond onder de voeten voelen, ook het beste willen halen uit zichzelf, hun privé/gezinsleven EN hun werk. D
aarnaast werk ik in het buitengewoon secundair onderwijs als kookleerkracht.  De uitdagingen die beide jobs bieden, maken van mij een beter mens, Heerlijk vind ik het om te kunnen afwisselen tussen praktisch werken met mijn leerlingen en de verdiepende samenwerking met een cliënt die wil groeien.

Ik groeide op in een warm nest. Mijn ouders leerden me dat liefde en geluk geen gegeven zijn maar iets waar voortdurend aan gesleuteld en gewerkt moet worden. 
Hoewel ik eerder introvert ben, geniet ik van sociaal contact. Mijn oprechte interesse in mensen en betrokkenheid maken dat ik me goed kan inleven in persoonlijke situaties. Tijdens mijn twintigerjaren speelde die troef in mijn nadeel. Mijn toenmalige relatie liep serieus mis. Zo ernstig zelfs dat ik het gevoel had niet meer op mezelf te kunnen vertrouwen. Met de hulp van een psycholoog kreeg ik weer grip op mijn leven. 

 

In november ’18 overleed mijn moeder, geheel onverwacht. Onze Bob was toen nog net geen jaar en Jeroen en ik waren in verwachting van ons tweede kindje. Toen ook de zwangerschap misliep, geraakte ik helemaal uit evenwicht. Ik had geen idee welke kant ik op moest, voelde me verloren. Ook onze relatie kwam onder druk te staan. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat verdriet altijd een plek zal hebben in mijn leven. Eén van de pijnlijkste en tegelijkertijd één van de meest waardevolle inzichten in mijn leven. 

Kort na het overlijden van mijn moeder nam Jeroens professionele situatie een vlucht. Hij creëerde opportuniteiten waardoor hij nog maar weinig thuis was. Ondertussen was ik in verwachting van onze Axel. Ik had het erg moeilijk met een man die voor zijn carrière ging en ik die er thuis vaak alleen voor stond. Ik wilde zelf graag zo veel mogelijk voor mijn kinderen zorgen maar ik wilde dat niet ten koste laten gaan van mijn eigen professionele ambities. Toen ik weer aan het werk ging, moest de planning herbekeken worden. We wilden allebei het beste voor ons gezin maar op alles tegelijk inzetten leek onmogelijk. Dat zorgde voor zo veel spanning dat we op de rand van een breuk gebalanceerd hebben. 

We hebben een lange weg afgelegd, individueel en samen. Ons eigen traject, de relatie en ons gezin is nog steeds ‘work in progress’.  Me-time, geld, de opvoeding van onze kinderen, het huishouden, de jobs, communicatie, … zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar we regelmatig over moeten afstemmen. Onze groei heeft me geïnspireerd om andere mensen te helpen. Daarbij vind ik het als psycholoog belangrijk dat er niet enkel ingezet wordt op het overkomen van psychologische moeilijkheden. De nadruk mag/moet liggen op groei, op de beste versie van jezelf worden.

 

Mijn opleiding, levenservaring en mijn innerlijke overtuigingskracht om te durven veranderen zijn bron van inspiratie in mijn werk als psycholoog. Bovendien werk ik nog steeds aan mezelf door een aantal keer per jaar met mijn eigen psycholoog te spreken, door in overleg te gaan met collega’s, door advies te vragen aan mijn mentors. Ook permanente bijscholing vind ik belangrijk.

Opleidingen

– Integratieve psychotherapie, AIHP Zoersel (i.o.)
– Integratieve kinder en jongerenpsychotherapie, AIHP Gent, (2019)
– Specifieke lerarenopleiding, Horito, Turnhout (2013)
– Master (bedrijfs)psychologie, universiteit Gent (2011)
– Bachelor Maatschappelijk Assistent, KHLeuven (2007)

Lidmaatschap

– Psychologencommissie (reg.nr. 852119327) 
– Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen (VVKP)
– Belgische Federatie van Psychologen (BFP-FBP)